برای از بین بردن کلنی های تازه تاسیس موریانه ها که خسارتهای زیادی را به محصول خرما وارد می کنند، شخم زدن در اواخر آذر و فروردین ماه توصیه شده است،
مهندس بهار راد- محقق موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری با اعلام این مطلب در گفت و گو با ایانا گفت: با توجه به نقش درخت نخل در اقتصاد کشور، شناسایی و حل مسائل و مشکلات مربوط به این محصول لازم و ضروری است.
وی افزود: آفت موریانه خرما یکی از آفاتی است که سالیانه خسارت زیادی به کیفیت و کمیت تولید این محصول وارد می کند.
مهندس راد با اشاره به اینکه در بعضی فصول، تراکم این آفت در نخلستانها زیاد است، گفت: بهترین زمان برای شخم زدن زمینهای اطراف نخلستان، به منظور از بین بردن کلنی های تازه تاسیس موریانه، اواخر آذر و فروردین ماه است.
وی در خصوص نحوه خسارت این آفت گفت: جایگاه اصلی موریانه ها داخل خاک اطراف درخت نخل است که به مرور از خاک به داخل تنه درخت نفوذ کرده و به تونل زدن در زیرپوست اقدام می کنند.
مهندس راد افزود: با افزایش جمعیت این آفت و از بین رفتن آوندهای درخت، به مرور زمان درخت نخل ضعیف، محصول کم و در نهایت خشک می شود.
وی رعایت بهداشت در باغ از جمله مبارزه با علفهای هرز و عمل تکریب و استفاده از سموم تدخینی چون هوستاتیون را از جمله روشهای مبارزه ذکر کرد و افزود: از آنجایی که استفاده از روشهای شیمیایی مشکل است، با عمل تکریب یعنی کوتاه کردن دم برگهای اضافه می توان تا حد زیادی با موریانه ها مبارزه کرد.